top of page

Rygsmerter

95 % af alle rygsmerter er ufarlige og er hverken tegn på sygdom eller skade. 

 

Hos Hørsholm Fysioterapi & Rygcenter ved vi, at rygsmerter kan være invaliderende og have stor negativ indflydelse på din hverdag. Vi er eksperter i at hjælpe dig med dine rygsmerter og har specialviden inden for behandling af både akutte og kroniske rygsmerter.

Udover et individuelt forløb hos en fysioterapeut har vi to ryghold, som du kan deltage på. Du kan læse om dem her

Skal vi hjælpe dig af med dine rygsmerter? Så trykke på knappen "book tid". Du kan også ringe på 45 86 94 00 eller skrive til post@horsholmfys.dk

pexels-juan-pablo-serrano-arenas-1081672.jpg

Rygsmerter forekommer meget hyppigt. Det forholder sig faktisk sådan, at omkring 80% af alle danskere vil opleve rygsmerter på et tidspunkt i løbet af deres liv. Mange af dem, der får rygsmerter, vil opleve at få rygsmerter igen. Det er dog vigtigt at vide, at 95% af alle rygsmerter er ufarlige og er hverken et tegn på sygdom eller skade. Der er her talt om såkaldte non-specifikke rygsmerter. 

Vær ikke nervøs
Selvom smerterne er ufarlige, kan de dog være meget kraftige, og det kan være forbundet med stort ubehag og til tider være svært invaliderende. Alt dette er heldigvis forbigående og vil typisk aftage af sig selv.

 

Når du oplever rygsmerter, skal du ikke være nervøs for, at din ryg er gået i stykker. Tværtimod bør du have tillid til din ryg, og til at den er stærk. Smerter skal ikke negligeres, men det hjælper mange at vide, at deres ryg er stærk - også når den gør ondt.

Årsager til rygsmerter

Der kan være mange årsager til, at man oplever rygsmerter. De fleste er bekendt med, at fysisk belastning kan give rygsmerter. Dette ses fx, hvis vi laver mere rygbelastende arbejde, end vi er vant til.

Færre ved, at faktorer som stress på jobbet, dårlig søvn, forkerte overbevisninger om hvad ryggen må og kan, også kan bidrage til rygsmerter. Fælles for alle rygsmerter er, at der aldrig kun er én årsag. Der er altid flere faktorer, der spiller ind på dine rygsmerter.

Hold dig selv i gang
Når du oplever rygsmerter er det vigtigt, at du forsøger at gå på arbejde. Det skyldes, at ryggen har godt af bevægelse, og at det at gå på arbejde kan fjerne fokus fra smerterne. Der er lavet forskning, der viser, at sandsynligheden for at komme tilbage på arbejde falder allerede efter 2-3 ugers sygemelding.

Vi ved i dag, at det at være sengeliggende ikke hjælper på rygsmerter. Man bør derimod holde sig så aktiv, som det kan lade sig gøre.

pexels-ketut-subiyanto-4429101.jpg

Forløbet hos Hørsholm Fysioterapi & Rygcenter

I et forløb hos Hørsholm Fysioterapi & Rygcenter vil du blive mødt af en fysioterapeut med specialviden inden for undersøgelse og behandling af rygsmerter.

 

Vi indleder med en dybdegående samtale. Det hjælper os med at forstå dine udfordringer, så vi sammen kan sætte nogle mål for vores samarbejde/behandlingen.

 

Med udgangspunkt i det, du har fortalt os under den indledende samtale, vil vi foretage en grundig undersøgelse. Vi vil herefter give dig en forklaring på dine rygsmerter, samt lægge en plan - sammen med og med udgangspunkt i dig - for hvordan du kan blive dine rygsmerter kvit.

 

Behandlingen kan bestå af flere elementer afhængigt af dine rygsmerter. Det kan fx være manuel lindring, træning, undervisning. Er der behov for at inddrage speciallægevurderinger, røntgen eller scanning - så er vi også behjælpelige med det.

 

Skal vi hjælpe dig af med dine rygsmerter?
Så tryk på knappen "
book tid". Du kan også ringe på 45 86 94 00 eller skrive til post@horsholmfys.dk

pexels-sem-steenbergen-3621344.jpg
bottom of page