top of page

TYPE 2-DIABETES

Type 2-diabetes er den med udbredte form for diabetes i Danmark. Den står for 80 % af alle diabetes tilfælde. Omkring en kvart million danskere har type 2-diabetes, hvorfor den betegnes som en folkesygdom. 

Sportskader.png

Hvad er type 2-diabetes?

Der er tale om en kronisk sygdom, hvor kroppen ikke kan udnytte insulinen optimalt, eller produktionen af insulin ikke er stor nok. Det har den konsekvens, at blodsukkeret bliver forhøjet.

Insulinen virker således, at den trækker sukkeret i blodet ind i kroppens celler. Hvis ikke insulinen udnyttes eller slet ikke produceres, så stiger blodsukkeret.

Forekomsten af type 2-diabetes er størst hos den voksne befolkning, men man ser i dag flere og flere unge med type 2-diabetes.

Hvorfor får man type 2-diabetes?

Der kan være flere årsager til hvorfor man udviklet type 2-diabetes. Typisk skal man finde årsagerne i den enkelte persons livsstil. Rygning, usunde spisevaner, inaktivitet og overvægt kan alt sammen bidrage til, at du udvikler type 2-diabetes.

Ved at have sunde kost- og motionsvaner, samt undgå rygning og passe på din vægt, kan du forebygge at få type 2-diabetes.

Har du allerede fået type 2-diabetes, så kan ovenstående være med til at udsætte sygdomme relateret til type 2-diabetes.

Træning og type 2-diabetes

Fysisk træning er en afgørende del af behandlingen af type 2-diabetes. Hos Hørsholm Fysioterapi & Rygcenter udbyder vi specialiseret holdtræning målrettet personer med type 2-diabetes.

Træningen indeholder konditions- og muskelstyrketræning. Det har den fordel, at det kan nedsætte blodsukkeret og blodtrykket, samt sænke dit kolesterol og din vægt.

Ved at øge din kondition og styrke forbedrer du samtidig din fysiske kapacitet, hvilket giver dig mulighed for at holde et højere aktivitetsniveau i din hverdag.

Træningen foregår 3 gange om ugen og du skal forventet at deltage i 12 uger, for at have effekt af træningen. Den ansvarlige fysioterapeut sørger for, at intensiteten og niveauet er højt nok. Det er nemlig vigtigt, at træningen udføres med høj intensitet for at have effekt.

Efter endt træningsforløb er det vigtigt, at deltageren fortsætter med at være fysisk aktiv i sin hverdag.

bottom of page