top of page

Råd til den bedste kropsholdning!


Det har sjældent været mere relevant, at tale om kropsholdning.


I disse dage sidder mange hjemme og arbejder grundet corona-pandemien. Det betyder, at mange må indrette deres kontorplads ved fx spisebordet eller andet, der ikke normalvise bruges som formålet.


Det er vores oplevelse at den herskende overbevisning er, at man kan sidde rigtigt og forkert. Det er dog unuanceret, grænsende til at være decideret forkert. I forskningen ser det nemlig ikke ud til, at specifikke positioner øger risikoen for skade/smerte.

Med andre ord, så er den bedste kropsholdning den der føles godt. For den ene person kan det være behageligt at sidde ret op - det der typiske kendetegnes ved at være den "rigtige" måde at sidde på. For andre kan det være mere behageligt at ligge på maven i sofaen eller sidde op ad sengegavlen med computeren i skødet.


Der kan være tilfælde, hvor man har nogle smerter der bliver provokeret i en specifik position. Her kan det give mening, at holde en pause fra denne position i en kortere periode, hvorefter man kan introducere den igen. Det betyder dog IKKE, at denne position generelt er farlig eller uhensigtsmæssig.


Har du nogle smerter, som du gerne vil have hjælp til at komme af med så husk, at vi i HØRSHOLM FYSIOTERAPI & RYGCENTER står klar til at hjælpe dig. Vi holder åbent som normalt, da vi er en del af sundhedssektoren.


Kontakt os på 45 86 94 00 eller post@horsholmfys.dk


27 visninger0 kommentarer

Opmerkingen


bottom of page